technologia2

Troszczymy się o jabłka,
dbamy o ich bezpieczeństwo
i jakość na każdym
etapie produkcji.

Proces produkcji

Produkcja naszych owoców odbywa się na bazie systemu bezpieczeństwa żywności dla pierwotnej produkcji rolnej GlobalG.A.P. oraz systemu Integrowanej Produkcji Owoców. Uprawiane przez nas jabłka i gruszki są zdrowe dla konsumentów, a nasze gospodarstwa świadomie dbają o środowisko naturalne.

Ręczny zbiór owoców

Kochamy nasze owoce, dlatego traktujemy je wyjątkowo delikatnie. Zbieramy je ręcznie, ponieważ tylko dzięki tradycyjnej metodzie zbioru, jabłka i gruszki zachowują swój apetyczny wygląd i niepowtarzalny smak.

Przechowywanie

Owoce prosto z sadu, jeszcze tego samego dnia, trafiają do chłodni o bardzo niskim stężeniu tlenu (ULO) i pojemności 6000 t. Przechowywanym produktom zapewniamy właściwą temperaturę i skład atmosfery, dzięki czemu zachowują one świeżość przez wiele miesięcy.

Precyzyjne sortowanie

W trosce o to, by żaden owoc nie uległ uszkodzeniu, transportujemy je kanałami wodnymi, a następnie sortujemy według wielkości, wagi i koloru, by klient miał pewność,
że partia, którą zamówił zawiera jednakowe sztuki. Tak precyzyjną selekcję owoców zapewnia nam nowoczesna, wyposażona w 26 kanałów wodnych, linia wstępnego sortowania Greefa GeoSort.

Pakowanie

Chcąc spełnić najwyższe wymagania naszych klientów, wyposażyliśmy nasz obiekt w linie pakujące firmy Longobardi. Dzięki temu możemy pakować nasze owoce w różnego rodzaju opakowania, takie jak: kartony, skrzynki, torby foliowe, tacki i inne.